Koop niets nieuws op Black Friday

Diverse bekende Nederlanders en duurzame inspirators scharen zich achter de oproep van Trees for All om Black Friday deals links te laten liggen. Zo zijn actrice Sanne Vogel en acteur Egbert-Jan Weeber te horen in een radiospot op Q-music en geeft Babette Porcelijn tips om je te weren tegen Black Friday impulsaankopen. Met deze tips wil Trees for All vooral de jongere generaties helpen.

Uit eerder onderzoek door PanelWizard in opdracht van Trees for All blijkt namelijk dat juist jonge mensen (Generatie Z) waarvoor duurzaamheid een belangrijk thema is, het meest gevoelig zijn voor Black Friday deals. Maar liefst 84% van hen heeft weleens een aankoop gedaan tijdens Black Friday, terwijl slechts 27% van de Babyboomers, 50% van Generatie X en 67% van de Millennials dit (ooit) heeft gedaan. Daarbij gaat het vaak om impulsaankopen. Van de ondervraagden in het onderzoek gaf ruim 37% aan weleens een impulsaankoop te hebben gedaan tijdens Black Friday.

Iedereen die zich aansluit bij de Green Friday beweging krijgt de vraag de boodschap te verspreiden en te zorgen dat zoveel mogelijk consumenten en bedrijven op 24 november Black Friday negeren. In 2022 sloten zich 260 bedrijven aan en werden ruim 100.000 mensen bereikt met de campagne.