1% omzet doneren

Een andere ondernemer inspireerde Dewi om 1% van de omzet te doneren aan een goed doel. Zo groeit de positieve impact vanzelf mee met het bedrijf. Ook klanten dragen automatisch bij aan een bosrijkere wereld. Met The Lekker Foundation doneert Dewi nu ieder jaar 1% van onze omzet aan Trees for All, tot in ieder geval 2026. Voor elke €10 plant Trees for All één boom in een project in Nederland en één in Borneo.

In 2022 heeft The Lekker Company zo 1.659 bomen geschonken en dit jaar verwachten ze er 2.000 te doneren. Een resultaat waar Dewi heel blij mee is. Voor andere start-ups die ook impact willen maken, heeft ze nog wel een advies: “Wacht niet met impact maken tot je heel groot bent, maar kijk wat je nu al kunt doen.”

“Het mooie van Trees for All is dat de impact zo lekker concreet en tastbaar is”, vindt Dewi. “In Nederland kun je gewoon langsgaan om zelf te zien hoe de bomen groeien. Tegelijkertijd vind ik het mooi dat de impact niet beperkt blijft tot Nederland.” Zo is er op Borneo veel behoefte aan nieuw bos om de leefomgeving van de orang-oetan te herstellen.