Nieuw gevarieerd bos

In februari zijn we gestart met de aanplant in Reutum. Daarbij kregen we hulp van een deel van onze bedrijfsbospartners. Het was een koude en natte dag, maar dat mocht de pret niet drukken. De bomen stonden razendsnel in de grond! Hierna hebben Staatsbosbeheer en het Buitenfonds het plantwerk afgemaakt op deze locatie en de andere twee locaties. Al met al zijn er 16.733 bomen geplant!

Bij de aanplant hebben we gekozen voor een mix aan inheemse boom- en struiksoorten. Dit zijn soorten die van nature in de omgeving van Reutum thuishoren of die hier al jaren goed gedijen. Denk daarbij aan haagbeuk, zoete kers, zachte berk, laurierwilg, katwilg en hondsroos.

Zo’n gemengd bos heeft veel voordelen. Een gevarieerd bos is bijvoorbeeld beter bestand tegen de gevolgen van klimaatverandering, zoals droogte, ziektes of plagen. Krijgt één soort het zwaar? Dan zullen de overige bomen het bos in stand houden. Bovendien trekt een divers bos verschillende soorten planten en dieren aan, waardoor de biodiversiteit tot leven komt.