38.000 overstappers

Zo kwam Turien op het idee van bomen planten. “Trees for All leek ons een mooie partner om dat samen mee te doen. Als landschapspartner worden onze donaties in Nederland besteed. Die lokale focus heeft voor ons meerwaarde. Onze klanten zitten namelijk ook in Nederland.”

Sinds het begin van de actie stapten al 38.000 klanten over van fysieke naar digitale post. Deze bomen worden op verschillende plekken in Nederland geplant, verspreid over meerdere plantdagen. Een deel op een weiland van een boer in Friesland bijvoorbeeld, een ander deel op het platteland in Gelderland, en dan weer wat in Overijssel of Utrecht. “Zo is er altijd wel een project in de buurt van een klant, waar hij of zij een bijdrage aan heeft geleverd”, aldus Henk. “Dat maakt onze bijdrage extra tastbaar.”

Henk en zijn collega’s waren al bij meerdere boomplantdagen van Trees for All aanwezig.
“Zo’n dag is echt bijzonder. Ik weet nog dat ik een greppeltje aan het graven was met collega’s om een rijtje bomen te planten. Zo snel gaat het niet, dacht ik eerst, maar toen ik opkeek zag ik al die andere mensen ook druk bezig. In no time hadden we met z’n allen rijen met bomen geplant. Dat maakte wel indruk.”