1. Plant een boom via Trees for All

Het thema van Earth Day is dit jaar: Invest In Our Planet. En wat is nou een betere manier om in de aarde te investeren dan een boom te planten? Via Trees for All geef je de aarde heel eenvoudig bomen cadeau. Je doneert minimaal twee bomen, zodat wij namens jou één boom in Nederland en één boom in het buitenland kunnen planten. Zo maak je wereldwijd impact met jouw bijdrage.

Je kunt zelf kiezen uit vier projecten waar we jouw steun op dit moment het hardst nodig hebben. Als bewijs voor het planten ontvang je een gepersonaliseerd certificaat met je naam erop. Deel het via social media en inspireer nog meer mensen om mee te doen met Earth Day!

earth-day

2. Bereken jouw persoonlijke CO2-uitstoot

Autorijden, de verwarming aanzetten of eten koken: bijna al onze dagelijkse activiteiten zorgen voor CO2-uitstoot. De toename van CO2-uitstoot is een van de oorzaken klimaatverandering en de opwarming van de aarde. Daarom is het belangrijk dat we onze CO2-uitstoot drastisch verminderen.

Met onze rekentool bereken je eenvoudig jouw persoonlijke CO2-uitstoot. Zo weet je precies hoeveel CO2 je uitstoot met jouw energieverbruik, vervoer, reizen en aankopen. Dit inzicht helpt je om stappen te zetten om jouw CO2-uitstoot omlaag te brengen. En de CO2-uitstoot die je (nog) niet kunt vermijden? Die kun je bij ons op een duurzame manier compenseren: door bomen te planten via onze gecertificeerde bosprojecten.

3. Vier Earth Day met een vegetarisch of vegan diner

Overweeg je een vegetarische of zelfs veganistische levensstijl? Dan is Earth Day een perfecte dag om de allereerste stap te zetten. De vleesindustrie vraagt veel van onze aarde. Wereldwijd worden bossen gekapt om vee te houden. Ook gaat veel bos verloren door de productie van veevoer. Bovendien zorgt de productie van vlees voor relatief veel CO2-uitstoot.

Vervang je vleesmaaltijd daarom eens een dag (of langer!) voor een vegetarisch alternatief. Wil je nog een stapje verder gaan? Laat dan alle dierlijke producten achterwege en kies voor plantaardige producten. Ook leuk: serveer als bedrijf een vegetarische of vegan lunch voor alle medewerkers. Of nodig je vrienden en familie uit voor een ‘groen’ diner bij jou thuis. De website van ProVeg bijvoorbeeld, staat boordevol inspiratie en recepten!

boom-planten-earth-day

4. Ga het bos in en ruim zwerfafval op

Dit jaar valt Earth Day op een zaterdag. Een perfecte dag om er lekker op uit te gaan in de natuur! Je kunt op deze dag een extra steentje bijdragen aan een groene aarde door onderweg zwerfafval op te ruimen. Bij veel gemeentes kun je gratis een afvalgrijper ophalen of lenen.

In plaats van een wandeling kun je natuurlijk ook een fietstocht maken. Neem een lekkere vegetarische of vegan lunch mee voor onderweg en maak er een gezellig dagje uit van. Ook leuk: organiseer een wandel- of fietschallenge met je collega’s, vrienden of school en gebruik de opbrengst om bomen te planten voor Earth Day.

5. Wees je bewust van jouw impact

Een groene en gezonde aarde begint bij bewustwording. Sta op deze dag daarom wat vaker stil bij alle dingen die je op een dag doet en die impact hebben op het milieu. Zet de kachel een graad lager, douche een minuut korter, koop geen nieuwe spullen (of ga voor tweedehands) en laat de auto eens staan. Impact-expert Babette Porcelijn heeft nog veel meer tips om jouw negatieve impact op de aarde te verkleinen door bewuster te consumeren en te leven. En je kunt er vandaag nog mee beginnen!

6. Plant het voort

Bij Trees for All geloven we dat we samen het verschil kunnen maken voor een bosrijke aarde als iedereen een boompje bijdraagt. Laat je omgeving daarom weten dat jij Earth Day viert en roep zoveel mogelijk mensen op om ook mee te doen. Zo werken we samen aan een groene en gezonde aarde voor iedereen!

Source link