Populaire boomplantdagen

Sinds de samenwerking met Trees for All heeft Vandebron al zo’n 100.000 bomen geplant. In februari 2023 vond de boomplantdag in Groningen plaats. “Toen we dat aankondigden, hadden we binnen twee uur 150 aanmeldingen van klanten om mee te helpen. Mensen planden een weekendje om het planten heen, en boekten hotels in de buurt.” Klanten die toen te laat waren, hoeven niet te treuren: in de toekomst worden nog meer boomplantdagen georganiseerd.

Vandebron staat bekend om haar betrokken achterban. “Betrokken ja, maar ook kritisch”, lacht Isabelle. “Onze klanten zijn goed geïnformeerd, we komen nergens mee weg.” Vandebron stuurde alle klanten daarom van tevoren een mail met uitleg over de verandering van het CO₂-compensatieprogramma. Waren ze het er niet mee eens? Dan konden ze dat aangeven.

“Als bedrijf ben je verplicht je klanten te informeren als hun contract wijzigt”, legt Isabelle uit. “97% van de klanten ging gelukkig akkoord. We kregen heel positieve reacties op ons besluit. ‘Wat goed dat jullie dit doen.’ En: ‘We zijn trots op Vandebron.’ Ook over de selectie en voortgang van projecten ontvangen klanten regelmatig updates om de betrokkenheid te stimuleren.