Op 22 april was het Earth Day: dé dag om iets goeds te doen voor de aarde. Bij Trees for All wilden we deze dag vieren door de aarde 5.000 bomen cadeau te geven. En dat is gelukt. Sterker nog, dankzij de steun van onze donateurs kunnen we maar liefst 6.394 bomen planten voor de aarde. Wij willen iedereen bedanken die aan dit prachtige resultaat heeft bijgedragen!

Wat gebeurt er met de bomen?

De helft van de bomen planten we in onze projecten in Nederland en de andere helft in het buitenland. In Nederland werken we aan het uitbreiden en herstellen van bestaande bossen, zodat deze nu en in de toekomst tegen een stootje kunnen. Daarnaast planten we bomen en heggen op het platteland, waar veel kansen voor vergroening liggen.

In het buitenland planten we bomen op Borneo en in Mexico. Op Borneo steunen we een project van Borneo Nature Foundation om het tropisch regenwoud te herstellen. In Mexico werken we samen met onze projectpartner SENDAS aan het herstel van mangrovebossen. Bij beide projecten werken onze partners nauw samen met de lokale bevolking. Zij helpen bijvoorbeeld bij het kweken van zaden, het planten van bomen en het beschermen van de aanplant.

Onze donateurs hebben met hun donatie niet alleen iets goeds gedaan voor het klimaat, maar ook een steentje bijgedragen aan betere leefomstandigheden voor lokale gemeenschappen!

Onze nieuwe ambassadeur

Naast al onze donateurs willen we ook onze nieuwe ambassadeur Melissa Drost bedanken, die zich samen met ons heeft ingezet voor Earth Day. Deze Nederlandse actrice houdt net zoveel van bomen en bossen als wij en wil zich daarom graag inzetten voor het behoud hiervan. Dankzij Melissa hebben nog meer mensen kennis kunnen maken met ons werk. Zo maken we met z’n allen onze missie waar: een bosrijke en gezonde aarde voor iedereen!

melissa-drost

Meer doen voor een bosrijke wereld?

Heb je Earth Day gemist? Of wil je méér doen voor een bosrijke wereld? Dan kun je nog steeds een boompje bijdragen. Geef bijvoorbeeld een boom cadeau voor gelegenheden zoals een verjaardag, geboorte, Moederdag of Vaderdag. Wij planten de bomen namens jou in onze projecten in Nederland en in het buitenland. Als bewijs krijg je een certificaat dat je rechtstreeks naar de ontvanger kunt sturen of cadeau kunt geven. Zowel jouw naam als die van de ontvanger staan op dit certificaat. Een persoonlijk én duurzaam cadeau!